سئو چیست؟
دسته بندی: توسعه

سئو چیست؟

سئو = پول = درآمد بیشتر شما

سئو یعنی حرفه‌ای که مستقیماً شما رو به پول میرسونه! واسه همین نرخ سئو یک وب سایت بالاست! یک سئوکار دست مزد بالایی از کارفرما میگیره و کسی که بتونه این اصول رو بلد باشه هیچ موقع بدون شغل نمیمونه! جذاب نیست؟ قراره در این صفحه از آژانس نشون به همین موضوع بپردازیم و کامل توضیح بدیم سئو یعنی چی؟ چرا باید وب سایت شما سئو بشه؟ و چه نفعی برای شما ایجاد می‌کنه؟

 

سئو چیست؟

اول از هر چیز باید به این سوال پاسخ دهیم. اصلاً سئو چیست؟

دقت کردید؟ زمانی که شما واژه ای را در گوگل جستجو میکنید، گوگل بهترین وب سایت ها را طبق اصولی که در ادامه عرض میکنیم لیست میکنه تا پاسخ سوال یا نیاز خود را از طریق جستجو در گوگل برطرف کنید، اما پشت پرده این ماجرا را میدانید؟ وب سایت ها سر این موضوع که در صفحه اول گوگل باشند و شما روی وب سایت آنها کلیک کنید تلاش زیادی میکنند و به اصطلاح جنگ های زیادی را پیروز شدن تا به صفحه اول گوگل برسند! اصلاً ساده نیست و قرار نیست همه وب سایت هایی که مثلاً موبایل فروشی هستند در سرچ کلمه‌ای مثل خرید آیفون در صفحه اول باشند! باید برای این بجنگند!

برای مثال به کلمه ای که من در گوگل جستجو کردم نگاه کنید!

جستجو در گوگل - آموزش سئو - سئو چیست

من کلمه “خرید آیفون X” را جستجو کردم و گوگل در جواب به من تقریباً 12.200.000 نتیجه برای من لیست کرد که البته سه نتیجه اول برای من اهمیت بالایی داره چون 90% کاربران فقط صفحه اول گوگل را چک میکنند و از این مقدار 60% روی سه لینک اول کلیک میکنند! پس بین این همه نتیجه که گوگل تشخیص داده فقط 10 تا در صفحه اول قرار گرفتند و فقط سه نتیجه اول از این 10 گزینه اهمیت و درآمد بالایی خواهند داشت!

حالا فرض کنید شما فروشگاه محصولات Apple هستید و در کلمه خرید آیفون X یا خرید آیفون 13 گزینه اول گوگل باشید! چه اتفاقی میفتد؟ روزانه چند هزار نفر میبینند! و تعداد زیادی از این افراد همان لحظه قصد خرید این گوشی را دارند و اگر وب سایت شما فاکتورهای بازاریابی و مارکتینگ را دارا باشه قطعاً از شما خرید میکنن! اونم به تعداد بالایی از شما خرید میشه چون شما در کلمه بسیار ارزشمندی بالا هستید!

 

بهتر بدونید که گوگل به صفحه نتایج جستجو SERPS میگوید. در هر صفجه از SERPS گوگل تنها 10 نتیجه وجود دارد و برای مشاهده سایر نتایج باید به صفحه دوم، سوم و الی آخر مراجعه کنید. یعنی در صفحه اول گوگل تنها 10 نتیجه وجود دارد و 90% از بازخوردهای این کلمه را هم همان وب سایت های دریافت میکنند که در صفحه اول دارای جایگاه و رتبه مناسب هستند.

حال این سوال پیش می آید که چگونه بر چه اساسی گوگل این وب سایت ها را رتبه بندی میکند؟ مثلا چگونه تشخیص میدهد که 10 نتیجه اول چه وب سایت های باشند؟ خب این دقیقاً میشود سئو !!! یعنی اگر وب سایت شما در نتایج گوگل جایگاه مناسبی ندارد احتیاج دارید که سئو و مراحل بهینه سازی وب سایت خود را بهبود بخشید. افرادی که اینکار را می کنند در جامعه با عنوان سئوکار شناخته می‌شوند. کارشناس سئو با تجربه در حال حاضر درآمد بالای 20 میلیون در ماه می‌تواند داشته باشد.

اگر شما صاحب یک وب سایت هستید و میخواهید ترافیک و مخاطب بیشتری جذب کنید حتماً باید سئو بخشی از تلاش های بازاریابی شما باشد چرا که میتواند بسیار روی افزایش فروش و یا بازدید شما تاثیرگذار باشد.

عنکبوت ها و خزنده های گوگل - سئو چیست

موتورهای جستجوگر مثل گوگل چگونه رتبه بندی میکنند؟

موتورهای جستجوگر مثل گوگل دارای یک سری خزنده یا ربات هستند، این خزنده‌ها (عنکبوت های گوگل) طبق الگوریتم های مختلف گوگل شروع به یافتن و کاوش میکنند وارد وب سایت های مختلف میشوند و آنها را بررسی میکنند در نتیجه این اطلاعات که بدست می آورند را در پایگاه های داده عظیم خود ذخیره میکنند و زمانی که یک کاربر کلمه ای را جستجو میکند، گوگل طبق الگوریتم ها و شرایطی که دارد آن ها را رتبه بندی میکند و در نتیجه به کاربر نمایش میدهد.

عنکبوت های گوگل که نقش خزیدن در بین صفحات وب WEB را بر عهده دارند، به خوبی سایت ها را بررسی میکنند و در این بین سعی میکنند بهترین آنها را بر اساس پارامترهای که مدنظر دارد رتبه بندی کند و مدام در حال تلاش هستند که بهترین وب سایت را در بهترین جایگاه قرار دهد.

فاکتورهای خیلی زیادی برای اینکه یک وب سایت به رتبه یک گوگل برسد، دخیل است. هیچکس دقیقاً نمی‌داند که گوگل چگونه رفتار می‌کند یا دقیقاً چگونه به رتبه یک گوگل می‌توان رسید! اما کارشناسان سئو با رفتارهای گوگل آشنا هستند و می‌توانند در این مسیر شما را یاری کنند! یک سئو کار با تجربه شاید شما رو نتونه به رتبه یک گوگل برسونه و البته که هیچ وقت این ادعا رو هم نمیکنه چون میدونه یکی دو فاکتور برای اینکار نیست و هزاران عامل روی بالا آمدن سایت تاثیرگذار است که کارشناس سئو شما فقط بخشی از این عوامل موثر است.

 

سئو و طراحی سایت

وب سایت ها چگونه سئو می‌شوند؟

میدانم حالا این سوال برای شما پیش می آید که خب گوگل که داره کار خودش رو طبق الگوریتم ها انجام میده پس نقش صاحبین وب سایت ها و سئوکارها چیست؟

سئو یعنی دانستن و انجام پارامترهای که برای سئو وب سایت شما مفید است، شما با شناخت این پارامترها و اجرای آنها میتوانید وب سایت خود را با سرعت بسیار زیادی رشد دهید! این عملکرد میتواند به سریع دیده شدن و رشد بهتر شما کمک کند و به خزنده های گوگل در شناخت وب سایت شما کمک شایانی کند. بدون شک یک وب سایت شانسی و بدون رعایت این فاکتورها امکان رشد ندارد و اگر هم رشد کند فقط مقطعی بوده و حذف خواهد شد!

 

انواع روش ها و تکنیک های سئو

اما سئو به روش ها و تکنیک های مختلفی تقسیم میشود که در ادامه به انواع روش ها و تکنیک های سئو وب سایت میپردازیم:

  • سئو کلاه سفید

در روش سئو کلاه سفید یا white hat seo کاربر از روش های اصولی و کاملاً طبیعی بهرمند میشود و وب سایت خود را کاملاً طبق اصول و طبیعی سئو میکند، در این روش ممکن است نتایج دیرتر بدست آیند اما از ماندگاری بیشتری برخوردار هستند، در روش سئو کلاه سفید کاربر کاملاً طبق قوانین و رهنمودهای موتورهای جستجوگر قدم برمیدارد و بهترین و درست ترین روش سئو همین روش میباشد.

  • سئو کلاه سیاه

سئو کلاه سیاه یا Black hat SEO نوعی سئو پرخطر به حساب می آید، در این روش کاربر برای کسب رتبه های بهتر و رشد بسیار سریع تر کارهای را مرتکب میشود که الگوریتم های گوگل را به اشتباه بیندازد و یا گمراه کند تا در نتیجه خیلی سریع به نتیجه دلخواه برسد، در این روش ممکن است شما خیلی سریع به رتبه های بالای گوگل برسید اما مطمئن باشید که این رتبه دائمی نخواهد بود و زمانی که گوگل متوجه تخلف بشود وب سایت متخلف را پنالتی میکند و به طور کلی از نتایج حذف میکند، حتی در مواردی دیده شده افرادی که وظیفه سئو یک مجموعه را میپذیرند برای اینکه بتوانند پول خوبی را دریافت کنند از روش های سئو کلاه سیاه استفاده میکنند و در نهایت بازخورد خوبی به مشتری ارائه میدهند اما مشتری بی خبر از همه جا بعد از مدتی کلاً وب سایت خود را از نتایج گوگل حذف میکند و آسیب های بسیاری به سایت خود وارد میکند. برخی از روش های سئو کلاه سیاه عبارت است از: کپی محتوا، لینک های پنهان، خرید بک لینک، لینک سازی اسپم، تبلیغات آزاردهنده مثل پاپ آپ و…

  • سئو کلاه خاکستری

سئو کلاه خاکستری چیزی بین سئو کلاه سفید و سئو کلاه سیاه به شمار می آید، در این روش کاربر از هر دو روش سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید بهره میبرد تا رتبه بگیرد در صورتی که در این روش هم وب سایت های متخلف جریمه میشوند و بعد از مدتی از نتایج جستجو حذف خواهند شد. در تعریف دیگر سئو کلاه خاکستری ترکیبی از دو روش دیگر میباشد و در برخی مواقع میتواند از روی عدم آگاهی مدیرسایت رخ دهد اما در هر صورت این روش مورد قبول گوگل و سایر موتورهای جستجوگر نبوده و تخلف به حساب می آید.

توصیه به علاقمندان سئو:

اگر به دنبال یادگیری سئو هستید مطمئن باشید بهترین روش برای شما سئو کلاه سفید خواهد بود، هیچ گاه به دنبال این نباشید که تقلب کنید و یا گوگل را گمراه کنید، گوگل همواره در حال بروزرسانی است و طی این سالها همواره در حال رشد و توسعه بوده، با معرفی هر الگوریتم جدید در گوگل، بخش زیادی از وب سایت های متخلف برای همیشه از گوگل اخراج میشوند و هیچ وب سایتی تاکنون با تقلب و تخلف نتوانسته یک وب سایت معتبر و ماندگار شود، امروزه هر وب سایت قدرتمند و معتبری را که مشاهده میکنید حاصل سالها تلاش و بهره گیری از روش های سئو کلاه سفید بوده است. شاید امروزه بخاطر رقابتی که بوجود آمده راه موفقیت یک وب سایت طولانی تر شده باشد اما این بهترین کاری است که شما میتوانید انجام دهید و هیچ گاه باعث پشیمانی شما نخواهد شد.

پیشنهاد میکنیم هیچ گاه بدون شناخت کامل پروژه سئو وب سایت خود را به کسی نسپارید! چون ممکن با روش های کلاه سیاه یا خاکستری بلایی به سر وب سایت شما در بیاره که تنها چاره شما تغییر نام دامنه باشه! که این یعنی دوباره از صفر شروع کردن!!!!!

الگوریتم های گوگل - آموزش سئو - سئو چیست

سئو به سه بخش اصلی تقسیم میشود!

اما رسیدیم به سه بخش اصلی سئو! باید بدانید که سئو به سه بخش اصلی تقسیم میشود.

1- سئو داخلی (On-page SEO)

سئو داخلی یا همان On Page SEP به کارهای گفته میشود که داخل وب سایت خود انجام میدهید تا رتبه شما در موتورهای جستجوگر بهبود یابد، از نمونه این کارها میتوان به : تولید محتوا در سایت – لینک دهی بین مطالب – انتخاب کلمه کلیدی – تعیین هدف و مسیر سایت – سئو تصاویر – لینک سازی داخلی بین صفحات سایت و…

2- سئو خارجی (Off-page SEO)

سئو خارجی یا همان Off Page SEO به کارهای گفته میشود که بیرون از وب سایت خود انجام میدهید تا رتبه سایت شما در موتورهای جستجوگر بهبود یابد. از نمونه های سئو خارجی عبارتند از:  تبلیغات در دیگر سایت ها ، رپورتاژ آگهی، لینک سازی خارجی، فعالیت در شبکه های اجتماعی، ایجاد وبلاگ و…

3- سئو فنی یا تکنیکال (Technical SEO)

سئو تکنیکال یا همان Technical SEO به هر اقدامی گفته میشود که با هدف بهبود رتبه سایت در صفحه نتایج جستجو انجام شود. در تعریفی دیگر: سئو تکنیکال شامل تحلیل سایت توسط ربات های گوگل یا Crawl، ایندکس شدن صفحات توسط گوگل و پردازش این موارد برای بررسی تاثیر آنها بر رتبه سایت میباشد.

با سئو تکنیکال شما میتوانید مطمئن شوید که خزنده های موتورهای جستجوگر می‌توانند وب سایت شما را بدون هیچ مشکلی ایندکس کنند مثل: گوگل وبمستر ، گوگل آنالیتیکس و…

 

سئو از اولین مرحله تاسیس سایت شروع می‌شود و همیشه همراه ما خواهد بود، ابتدا باید تکنیک های سئو داخلی وب سایت خود را بهبود بخشید و سپس به سئو خارجی رجوع کنید، زمانی که وب سایت شما محتوای لازم و قابل قبول نداشته باشد و کیفیت لازم را برخوردار نباشد هر چقدر هم که سئو خارجی یا Off Page SEO انجام دهید کاری بیهوده را انجام داده اید و اگر هزینه کرده باشید این هزینه ثمره ای نخواهد داشت.

سئو در طراحی سایت

به یاد داشته باشید سئو در طراحی سایت باید کامل رعایت شود! برای همین منظور شاید در قدم اول که طراحی سایت می‌کنید به این مسئله دقت زیادی نکنید و متاسفانه 90% شرکت های طراحی سایت در این زمینه با شما صحبتی نخواهند کرد. ما در روال طراحی سایت شرکت خودمون در چند مرحله سئو وب سایت را رعایت می‌کنیم تا حتی اگر مشتری ما در حال حاضر نیازی به خدمات سئو هم نداشت، در آینده که به این فکر افتاد مشکلی از آن بابت نداشته باشد.

  1. بهینه سازی و رعایت اصول SEO در کدنویسی و برنامه نویسی وب سایت
  2. ایجاد نقشه گوگل در وب سایت یا همان Site Map
  3. بهینه سازی ساختار داخلی وب سایت
  4. صفحه بندی مناسب وب سایت جهت توسعه آن در آینده
  5. مدیریت صفحات وب سایت
  6. سئو صفحه اصلی وب سایت
  7. سئو تکنیکال
  8. سئو داخلی در حد طراحی اولیه

به یاد داشته باشید که سئو یعنی وب سایت شما برای مخاطب شما مناسب باشد، نیاز آن را برطرف کند و رضایت مخاطبین را در بر داشته باشد، وب سایتی که مخاطب را شاکی کند مطمئن باشید گوگل را هم شاکی خواهد کرد و وب سایتی در سئو موفق خواهد شد که ابتدا رضایت مخاطبان فعلی خود را داشته باشد و برای جلب رضایت مخاطب ساخته و ایجاد شود. این مورد را کمتر سئوکاری هست که عمیقاً درک کرده باشد و شاید تفاوت افراد حرفه‌ای و آماتور اینجا مشخص شود.

ممنونم که همراه ما بودید، برای سفارش طراحی سایت به لینک مربوط مراجعه کنید.

برچسب‌‌ها: ‌
نوشتهٔ پیشین
طراحی سایت فروش برنج
نوشتهٔ بعدی
طراحی سایت آهن آلات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید